zondag, februari 12, 2006

Huizen in Helmond

Zoals tegenwoordig vrijwel elk weekend, ben ik dit weekend ook weer naar Helmond geweest. Naar het Infocentrum Binnenstad om precies te zijn. Ik wilde namelijk heel graag weten wat de plannen precies zijn van de wijk waar we misschien een huis gaan kopen. Het infocentrum is eigenlijk een soort winkeltje. De plannen hangen in groot formaat aan de muur en op de computers kun je virtueel door de wijk lopen.



Ja je leest het goed, ze hebben de plannen van de nieuwbouw in Helmond in een 3D wereld in kaart gebracht. En dat zag er wel erg mooi uit. Zo konden we door de straat lopen alsof het al bestaat. Wat alvast een heel ander beeld geeft. Als je het met eigen ogen wilt zien moet je wel even een plugin downloaden. Het werkt helaas alleen met IE.



Dit heeft Helmond toch wel heel slim aangepakt. In 3D loop je door een levendige nette wijk. Er rijden auto's. Er lopen andere mensen rond die rond kijken en je kunt overal rondlopen om een goed beeld te krijgen.



Het belangrijkste nieuws van de dag vond ik nog wel dat een andere wijk, die vlak in de buurt ligt bij onze nieuwbouw, ook flink op de schop gaat. Er komt een mooi park en een groot winkelcentrum.

Het huis wat we evt willen kopen ligt in de Hermelijnstraat in de vossenberg. Als je de 3D applicatie start loop je eerst richting de kerk. Dan ga je rechts de straat in. Aan de linkerkant komt dan eerst de nieuwe school en daarna de oude basisschool voorbij. Na de oude basisschool ga je meteen links. Aan het einde van de straat ga je rechts. Aan de rechterkant zie je dan de huizen en aan de linkerkant zie je het speelpleintje en het Johan Cruiff court

Geen opmerkingen: