donderdag, maart 16, 2006

Meastro, Muziek!

Op het werk zaten we eerst met 4 mensen op 1 kamer. En dat ging prima. Het was aardig rustig en we hadden nooit ruzie over de muziek. We hadden gewoon radio 3fm aan staan en alles was goed. Kortgeleden begon men de kantoren te herindelen omdat er vloerbedekking gelegd moest worden. Sindsdien zitten we met 6 mensen op 1 kamer. Het is daarmee drukker geworden, maar dat is niet zo erg. Het gedoe over de muziek begon daarmee ook.



Wat er ook op staat bijna de helft van de mensen is er niet blij. Dan is het weer teveel geklets (3fm), dan is het weer te depressief(Muse) of te saai (blof). Je begrijpt het is een groot probleem. De makkelijkste oplossing is dat iedereen een koptelefoon op zet. Maar dat is niet leuk.



Wel kwam er weer een oud idee bij mij opzetten. Een afstandsbestuurbare jukebox. Een programma geinstalleerd op een pc die muziek afspeelt. Via remote controls kunnen de aagesloten mensen stemmen op het liedje. Als genoeg mensen het afkeuren wordt het liedje doorgespoeld en krijgt het minpunten. Wordt het goedgekeurd dan krijgt het pluspunten en komt het vaker langs. Simpel en democratisch en met .NET remoting en Windows Media Player goed te maken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb wel eens een remote control programma geschreven voor winamp, maar dat was zonder stemmen ;)

Rob L.

Anoniem zei

Ik ben voor. Hoelang kost het om dat te schrijven? Moet lukken deze toch??