woensdag, augustus 29, 2007

Yahoo Pipes

Het internet is vol, vol met data. En als je dat allemaal bij wilt houden heb je aan 24 uur in de dag niet genoeg. Daarom is er jaren geleden een techniek bedacht: RSS. Daarmee is mogelijk een soort samenvatting te krijgen van bijvoorbeeld nieuwsartikelen. Maar wat nu als je iets specifiekers wilt met die data. Zoals filteren op bepaalde woorden, verschillende feeds samenvoegen of zaken vertalen? Dat gaat niet zomaar met RSS tenzij je gaat programmaren. Tot de komst van yahoo pipes!



Met yahoo pipes kunnen we door het klikken en slepen van onderdelen een pipe samenstellen om dingen met RSS feeds te doen. Zoals het samenvoegen van feeds, filteren, sorteren etc. Alles om een feed te maken die aan je wensen voldoet. Wil je al het nieuws van fok.nl en geenstijl.nl gecombineerd zonder het nieuws over Paris Hilton? het kan met google pipes. Door het slepen van stappen en het leggen van verbindingen klik en sleep je zo je eigen custom feed bij elkaar.

Daarna kun je hem benaderen als RSS feed voor je RSSReader of als JSON voor je eigen applicatie. Ook kun je hem publiceren voor de rest van de wereld. Ik ben zeer onder de indruk van de manier waarop het gebouwd is. Zeker in combinatie met het Javascript canvas (waarover later meer) Check het, nu!

1 opmerking: