donderdag, oktober 30, 2008

Jufmelis.nl bij Lingo

Vanmiddag zat ik in overleg toen ik ineens een bericht van mijn vrouw kreeg:

uitzending gemist, lingo gisteravond, het ging over ons!!!

Tuurlijk lief, wij worden genoemd bij Lingo! En morgen zitten we bij de wereld draait door! Tuurlijk!

Maar om het spel mee te spelen heb ik toch maar even bij uitzending gemist gekeken: http://player.omroep.nl/?aflID=8173217.

En wat blijkt we worden niet 1 keer genoemd maar vier keer! zo rond:

6:00, 9:30, 10:10 en 13:05 ;)

Voor de mensen die 20 minuten te lang vinden: ik heb even snel de hoogtepunten achter elkaar gezet:

Dit had ik nooit verwacht toen we afgelopen maart met de site begonnen. O ja, het is niet juffrouw Melis maar juf Melis ;)

maandag, oktober 20, 2008

jufmelis als huiswerk en de Limburger

image

Ik had veel dingen verwacht, maar niet dat de oefeningen op de site als huiswerk op zouden worden gegeven!

Het lijkt trouwens sterk op dat we vandaag in "De Limburger" staan, we hebben namelijk wel heel veel bezoekers uit Limburg. Elke dag verbaas ik me weer... het wordt tijd voor ene donatie knop!

edit: het voorgevoel bleek correct:

Precies hetzelfde als ruim een week geleden in het Eindhovens dagblad :)image

woensdag, oktober 15, 2008

Gezocht: PHP AJAX application framework

Een tijdje terug gaf ik al aan bezig te zijn met mijn eigen CMS-js in PHP. En na een paar maanden gebruik doet het nog steeds wat het moet doen. Al moest ik met de overgang naar FF3 en IE8 wel wat tweaken aan de HTML en CSS. Maar mijn SimpleCM geeft mij nog steeds de mogelijkheid om snel content driven websites online te brengen kwestie van DNS omzetten naar het juiste IP. Website aanmaken met de juiste URL afvanging, veldtypes definieren, standaard render templates inzetten voor menu's en content en Hoppa welkom: wasigh.nl!

image 

Maar na een paar maanden gebruik begin ik toch tegen grenzen aan te lopen. En eigenlijk wil ik paar delen aanpassen. Zo ben ik helemaal weg van MVC frameworks, iets wat ik ook gebruik: echter de koppeling Controller vs Content ben ik nog niet helemaal uit. Op de traditionele manier gebruiken ze namelijk allebei de URL voor de identificatie, daar moet ik dus nog een beetje aan puzzelen. Eigenlijk wil een cakephp + content + beheerscherm maken.

image

Voor het beheerscherm heb ik ook een mooi idee, zo mooi dat ik eigenlijk niet geloof dat het nog niet bestaat: een PHP Ajax Application framework. Een framework waarbij ik eenvoudig via componenten in PHP bijvoorbeeld een Tree, Buttons en Text controls een applicatie opbouw. Deze via events aan elkaar koppel en aan data koppel. Een soort ASP maar dan compleet AJAXbased. Het Framework bepaalt dan hoe de code gerenderd wordt op de client en bepaalt welke code er op de server en welke er op de client uitgevoerd moet worden.

Het selecteren van een item in een boom en het daarbij activeren van een copy command hoort wat mij betreft op de client, maar op de server hoort ook de state bijgehouden te worden zodat je na een F5 de applicatie weer in de juiste state terugkrijgt. 

Het enige wat ik wil is dus een statefull PHP applicatie die op basis van het combineren van componenten een RIA/webGUI maakt die ook nog eens zelf kan bepalen welke onderdelen eventueel clientside uitgevoerd kunnen worden. Zo moeilijk dat dat toch niet zijn?

zaterdag, oktober 11, 2008

Jufmelis.nl in de krant

Na het succes van website van de maand & website van de week op verschillende sites staan we nu ook in de krant: het Eindhovens Dagblad op precies te zijn:

jufmelis in de krant

Nu weet ik niet of hij alleen in het Eindhovens Dagblad staat of ook alle andere kranten van wegener (Brabants Dagblad, BN/ DeStem, de Stentor, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, PZC, De Twentsche Courant , Tubantia, Dorpspleinen)?

Ik ben heel benieuwd waar we na dit weekend uit gaan komen :)

Edit: De resultaten van het weekend zijn binnen: ruim 4000 unieke bezoekers en 160 aanmeldingen voor de nieuwsbrief. Niet slecht ;)