dinsdag, september 23, 2008

Doelstelling gehaald: Dam tot damloop 2008

In tegenstelling tot collega's die anoniem reageren op mijn blog houd ik me aan mijn woord. En als ik dan in april beloof dat ik de damloop ga lopen, dan loop ik hem ook! Mijn verwachte eindtijd was 1 uur 45 minuten. Uiteindelijk heb ik er 1 uur en 39 minuten op gedaan. Op damloop.nl kan ik met mijn startnummer mijn statistieken ophalen en daaruit blijkt heel duidelijk mijn tactiek: rustig aan beginnen en als het goed gaat versnellen.

damtotdam

Je ziet dat ik steeds sneller ben gaan lopen! om gemiddeld net onder de 10 km/uur uit te komen.

graph

Het was een leuk parcours met veel publiek en leven langs de weg. Uiteindelijk kwam ik nog redelijk fris over de finish en met weinig klachten. Uiteindelijk hebben we 4 collega's gelopen en heeft iedereen hem uitgelopen.

Het leukste vind ik dat de damloop de technische mogelijkheden van tegenwoordig mooi inzet voor_ALLE_ 35.000 deelnemers. Zo zijn er van iedereen foto's van de finish en filmpjes van de doorkomst op de 5,10 en 15 km als ook de finish. Van mijn filmpjes heb ik onderstaande compilatie gemaakt:

Helaas is mijn Ipod gecrashed en heeft het van mijn run geen data opgeslagen :S. gelukkig heb ik bijgaande statistieken, filmpjes en foto als bewijs.

damtotdam_finish

Veel mensen vragen me: "wat nu?". Ik weet het nog niet. Misschien een halve marathon, maar op zondag wil ik nu vooral voetballen. Een nieuwe doelstelling heb ik dus nog niet. Maar deze heb ik iig gehaald!

donderdag, september 18, 2008

Ik kom op televisie!

Nou ja heel misschien dan ;). Nu op nederland 1: ik vertrek. Mijn nichtje is vertrokken naar Aruba om salsa les te geven. Mijn familie op televisie en ik dus ook een beetje ;)

 

edit: het enige shot waar de hele familie in beeld is, zit ik strategisch achter een fotograaf. Al zal een oplettende kijker mij wellicht herkend hebben in die halve seconde dat ik wel in beeld was ;)

Zie hier: http://player.omroep.nl/?serid=743

rond minuut 11 ;)

zondag, september 14, 2008

ISAPI filters are bad, mkay?

Ik heb een grondige hekel aan ISAPI filters. Ze zijn geschreven in een idiote programmeertaal (C++), ze zijn niet te debuggen en ik snap er geen bal van. Maar dat terzijde.

Op mijn werk heb ik een zeer interessant probleem. Ik wil een website beveiligen met windows security om zo de mogelijkheid te hebben tot single sign-on. Nu zijn er echter een paar moeilijkheden: de webserver heeft geen toegang tot het domein en de website moet ook bereikbaar voor de buitenwereld. En dat betekent dat ik in IIS niet "allow anonymous access" uit kan zetten. Nu is het zo dat de browser niet direct vanuit zichzelf de authenticatie gegevens meestuurt. Daarvoor moet hij eerst een 401 unauthorised (met www-authenticate: ntlm) voor krijgen.

Wat de browser dan probeert is de huidige credentials van de gebruiker toezenden. Pas als het dan weer een 401 krijgt, krijgt de gebruiker een popup voor username en wachtwoord. De username komt uiteindelijk in de server variabele AUTH_USER.

Om dat gedrag te faken had ik het volgende bedacht: op het moment dat de AUTH_USER niet gezet is geef ik de browser een 401 terug. De browser stuurt de credentials terug, ik lees die uit en log in mijn code deze gebruiker in. Tot zover de theorie.

In de praktijk blijkt dat de 2e request nooit bij asp.net aankomt. IIS zit dwars, het hele NTLM protocol wordt door IIS afgehandeld. Wat ik ook probeer met HTTPModules en HTTPHandlers ik kan niet in dit authenticatie proces inbreken.

Dus zit er maar 1 ding op: dichter op IIS kruipen oftwel: ISAPI filters. De rillingen lopen me al over de rug. Zeker omdat ik foutcodes krijg als: 0x80004005 & "The specified module could not be found.". De rillingen lopen al over mijn rug... Misschien heeft collega R. nog wat voorbeeldcode voor me?

donderdag, september 04, 2008

op naar de 16 km!

Nog twee en een halve week en dan is het zover: de damloop. 16 kilometer hardlopen van Amsterdam naar Zaandam. Tot nu toe gaat mijn training voorspoedig. Vorige week heb ik voor het eerst 12 kilometer gelopen (in 1 uur en 15 minuten). En gisteren heb ik tijdens de training mijn snelste gemiddelde tijd neergezet over een afstand van 7 kilometer: 5:30 per km oftewel bijna 11 kilometer per uur.

Het gaat dus de goede kant op, verwachte tijd voor de 16 km is rond de 1 uur en 45 minuten. Mijn startnummer is ondertussen binnen, inclusief chip voor de tijdsregistratie. Binnenkort meer!