donderdag, augustus 28, 2008

jufmelis.nl, website van de maand

Afgelopen vrijdag gebeurde er iets raars. Waar jufmelis.nl de afgelopen maanden ongeveer 10 a 15 bezoekers per dag had explodeerde het die vrijdag naar 1500 bezoekers. We werden er op geattendeerd door het grote aantal e-mailtjes (ongeveer 50) dat die dag binnen kwam.

image

De meeste mailtjes gingen over foutjes op de site, spellingsfoutjes (oeps) die ik gemaakt had, of technische foutjes.

In eerste instantie hadden we geen idee waar alle bezoek vandaan kwam. Gelukkig gaf het webanalyse pakket getclicky.com snel duidelijkheid. De meeste bezoekers kwamen via een e-mail programma, webmail adres of via onzetaal.nl. En wat bleek: in de wekelijkse e-mail nieuwsbrief van onzetaal is onze site uitgeroepen tot website van de maand:

 

2. Website van de maand: juf Melis
Juf Melis legt graag de struikelblokken van het Nederlands uit. Ze
geeft les op een school voor voortgezet onderwijs en onder het motto 'Nederlands is niet moeilijk, gewoon even oefenen' is ze nu ook een website begonnen onder de naam: jufmelis.nl. "Ik wilde graag zowel spelling en grammatica makkelijker maken voor jullie", schrijft ze zelf.

"Met deze site kunnen jullie eenvoudig en snel oefenen. Als je klaar bent, worden de opdrachten voor je nagekeken." De website bevat oefeningen over spelling, de herkenning van woordsoorten en woordenschat.

Dat is nog eens leuk! Blijkbaar wordt de nieuwsbrief erg goed gelezen. En zijn we daarmee ook opgepakt door andere websites en blogs:

http://spatiegebruik.nl/popup.php?id=1997

http://quibble.nl/30/Nederlands+is+niet+moeilijk%2C+gewoon+even+oefenen.html

http://vitaredactie.web-log.nl/muzieklokaal/2008/08/juf-melis-helpt.html#more

http://www.forumromanum.de/member/forum/forum.php?action=ubb_show&&USER=user_308518&threadid=1102884498&mainid=1104828809&entryid=1104828809&page=1

http://home.arcor.de/www_susa/page13.html

http://nederlandsetaal.startpagina.nl/

http://meesterstukjes.vijftigplusser.nl/?page=article&warticle_id=42240&reageren

En dan heb ik de links vanuit niet openbare sites (portal.fontys.nl) maar weggelaten.

 

Het succes is me een beetje overvallen, gelukkig heeft de server het gehouden. We hebben veel leuke reacties gehad. Van oudere mensen die graag met taal bezig zijn, mensen die willen weten met welke software het gemaakt is en berichten over gewenste uitbreidingen.

Voor mij is het eerste concept wat ook echt aanslaat en dat maakt het allemaal wel ontzettend leuk! Nu is het alleen zaak om dit vast te houden.