dinsdag, juli 29, 2008

Searchme

Digg is verreweg de beste bron van informatie over wat hip en leuk is. Zo kwam ik vanavond op searchme.

image

Een zoekmachine waar ze de zoekresultaten als een soort coverflow weergeven. Het enige wat ik nog mis is de touchscreen bediening! prachtig!

ANWB wegenwacht: je beste vriend!

Toen ik gisteren na een dag hard werken naar huis reed begon mijn auto ineens raar te doen. Het stuur trok naar links en er kwam ook een ander geluid van de banden dan anders. Geluiden die je niet wilt horen als je met ~120 op de snelweg rijdt. Dus toen heb ik maar de vluchtstrook opgezocht.

Een snel rondje om de auto gaf al snel duidelijkheid: mijn linkervoorband was helemaal plat. Nu vind ik het normaal niet zo'n probleem om een band te verwisselen maar aan de snelweg op de vluchtstrook waar het andere verkeer op nog geen meter voorbijraast: daar ben ik niet zo'n fan van. Ik heb eerst nog getracht door te rijden tot de volgende afslag maar al snel bleek dat dat kansloos was. Dus dan maar bellen.

Binnen een paar minuten had ik de ANWB alarmcentrale aan de lijn. "Hallo, u heeft een lekke band maar bent geen ANWB lid? Dat gaat dan 190 euro kosten. 1 jaar lidmaatschap en aanrijd kosten." Uhm slik, nee dat gaan we dus niet doen. Toen heb ik mijn pa maar gebeld. Hij zou zijn auto achter de mijne parkeren waardoor we met meer veiligheid de band kunnen verwisselen.

Tien minuten later echter stopt er een wegenwacht auto. Dus ik zeg: "Hoi, ik heb een lekke band, maar ik ben geen lid." "Dat maakt niet uit, ik kan je moeilijk laten staan, ik help je wel even."  Met een soort kussen, perslucht en een pneumatische hamer had deze ANWB-er binnen twee minuten mijn band verwisseld en kon ik op mijn thuiskomertje met 80 Km/u naar huis kachelen. En dat helemaal gratis! Dat noem ik nog eens service!

Vanochtend even langs de garage, ik had te lang doorgereden op mijn band (abrupt stoppen op de snelweg lijkt mij ook geen optie?) en met een nieuwe band, een nieuw ventiel en 65 euro lichter kon ik na 20 minuutjes weer op pad. Meteen maar een afspraak gemaakt voor de APK. En nu hopen dat deze band het langer uithoudt dan de vorige... deze band was een half jaar geleden ook al lek...

Wat ik dit weekend nog ga doen is een gevarendriehoek, pionnen en een geel hesje in de auto leggen, nu had ik mooi weer en was ik op zich goed zichtbaar, maar bij slecht weer had ik me echt onveilig gevoeld.

vrijdag, juli 25, 2008

Google website optimizer

Je hebt je website met een reden, je wilt dat bezoekers een specifieke actie doen. Dat noemen we conversie. Conversie is heilig, alles wat je doet met je website: design maken, html maken, ad-words campagnes, zoekmachine optimalisatie etc heeft te maken met conversie: die moet zo hoog mogelijk worden.

Je wilt dat er veel bezoekers op je site komen en als ze er eenmaal zijn wil je dat ze converteren (dat doen wat jij belangrijk vindt). Of ze converteren hangt van heel veel dingen af, dat is psychologie en daarvoor gebruiken we usablity experts. Heel veel bureau's kunnen je daarbij helpen en genoeg mensen verdienen daar een goede boterham mee.

 

één van de trucks die ze in huis hebben is het zogenaamde A/B test of multivariable tests. Daarmee maak je meerder versies van je pagina's en bekijk van welke versie het beste converteert. Een soort test die je eigenlijk continue wilt uitvoeren om het resultaat van je site te optimaliseren. Kleine verschillen kunnen namelijk grote impact hebben. Dit soort testen waren natuurlijk al lang mogelijk, maar nu heeft google ook een tool om dergelijke tests uit te voeren: Google website optimizer. Hiermee komt weer een krachtige tool erbij voor de (amateur) webmaster!

dinsdag, juli 15, 2008

Doelstellingen 2008: een tussenstand

Begin dit jaar schreef ik het al: voor mij geen voornemens maar doelstellingen voor 2008! Wat waren ze ook alweer?

Mijn doelstellingen voor 2008:

- Dakkapel laten zetten
- Lekker op wintersport
- Lowlands bezoeken
- Niet meer rood staan op mijn eigen rekening
- Elke maand een boek lezen: zowel voor persoonlijke groei als voor de vakkennis.
- vaker bloggen!

Wat is een mooier moment dan de tussenstand te bekijken dan halverwege het jaar?

Dakkapel laten zetten

Begint op te schieten: kozijn is er ondertussen, hout is besteld en de planning is het 3e weekend van augustus de dakkapel te zetten. Zelf, samen met mijn vader. Nu nog hopen op mooi weer.


Lekker op wintersport

Helaas in het voorjaar niet gelukt vanwege overmacht. Wellicht dat het in najaar of anders volgend voorjaar wel lukt.

Lowlands bezoeken

Zit er helaas niet in. Ik heb besloten dit jaar toch niet te gaan. Onder andere door het programma. Maar ook door de kosten en omdat ik mijn goede herinneringen niet wil verpesten. Mijn honger naar muziek probeer ik wel op een andere manier op te lossen.


Niet meer rood staan op mijn eigen rekening

Bijna gelukt, alleen moest ik echt een nieuwe telefoon hebben. KOn ik niet onderuit, echt waar!

Elke maand een boek lezen: zowel voor persoonlijke groei als voor de vakkennis.

Tot op heden 3 boeken gelezen, niet verkeerd dus, maar kan beter!

Vaker bloggen

uuuuh, zullen we het daar maar niet over hebben?

 

Al met al vind ik het niet heel slecht gaan. Al kan het natuurlijk een stuk beter. Gelukkig maar! Wat zou het saai zijn als alles in 1 keer goed ging!

woensdag, juli 02, 2008

Nieuw speeltje

Eigenlijk kan ik het helemaal niet betalen, maar om de 1 of andere reden kon ik het niet laten: het aanschaffen van een nieuwe telefoon. Mijn abbonement liep weer af. Tijd dus voor een verlenging en een nieuwe GSM.

Dit keer wilde ik iets speciaals en al snel viel mijn oog op de HTC touch diamond. Vanmiddag is die dan gekomen en ik vind hem super. Al moet ik nog wel even wennen aan mijn nieuwe speeltje. Het is meer een pda dan een GSM. Ik kan er mee internetten, youtuben, flickr-en, facebooken, e-mailen, google mappen en bellen.

Foto's-0024

 

En alles op handbediening. Het enige minpunt is dat ik geen filmpjes kan maken van hoe ik het apparaat bedien. Jullie zullen het dus helaas met onderstaand youtube filmpje moeten doen...