donderdag, april 17, 2008

IE-Bug

Ik dacht dat ik hem allang had opgelost: het probleem dat dynamische content (veelgevonden zoektermen & blogjobs)  mijn blog in IE deed crashen.  Ik had namelijk een prachtige workaround gebruikt. Maar van mijn collega's begreep ik dat het probleem nog steeds bestond. Dus heb ik een andere oplossing gebruikt. Helaas is die minder mooi maar het moet maar.

Het probleem is dat ik de inhoud van een HTMLelement wil aanpassen zonder dat hij volledig geladen is. Wat ik deed was wachten op het moment dat het Body element geladen was. Maar dat werkte niet goed. Wat ik nu heb gedaan is een lege span toevoegen aan mijn insertcode en die gebruiken als parentelement voor mijn dynamische content.

Bij mij (IE8) werkt het nu prima. Mocht dat bij jou niet zo zijn laat het dan even horen! (hansvanleuken@gmail.com)

 

Edit: grrr. Hij lijkt nog niet weg te zijn. Het debuggen gaat door...

woensdag, april 16, 2008

Google Adsense en de val van de dollar

Ik heb er ruim anderhalf jaar overgedaan maar nu ben ik er dan ook bijna: 100 dollar verdienen met ad-sense. En dat is natuurlijk heel mooi. Ik heb er weinig voor hoeven doen en een extraatje is altijd leuk meegenomen. Google betaalt uit per 100 dollar en daar ben ik dus bijna.

image

Vandaag las ik echter "Dollar op recordlaagte" oftwel, de dollar is nog maar 63 eurocent waard. Waar hij in september 2006 ergens rond de 1, 20 dollar voor een euro lag. Oftewel 83 eurocent. Toch een verlies van bijna 25%! Met een beetje geluk houd ik van de check die ik van google krijg na betaling van de transactie kosten een goede 40 a 45 euro over!

Het mooi is dan weer wel dat dingen kopen via ebay.com wel erg aantrekkelijk wordt :)