dinsdag, december 18, 2007

De donkere dagen voor kerst

De dagen voor kerst zijn van nature altijd al vrij donker door de korte dagen. Maar vorige week werd het helemaal donker, zeker op mijn werk. Door een onoplettende apachepiloot lag de stroom er 2 dagen uit. En dat zil zeggen: twee dagen vrij!

apachplushoogspanning

Alleen niet voor mij... Ik had al een cursus gepland staan. Dus terwijl mijn collega's zich uitleefden op de piste of zich nog een keer omdraaiden in bed zat ik fris en fruitig in het cursus lokaal. Nu was het gelukkig een prettige en interressante cursus. Maar bij de volgende stroomstoring ben ik er gewoon bij!

woensdag, december 05, 2007

Technoloy on the cutting edge

Een paar weken terug zag ik een demo van Visual Studio 2008. En ik ben helemaal weg van de webtest mogelijkheden. Zoveel dat ik een demo van iemand van Microsoft geregeld heb voor het bedrijf. En zoveel dat ik er direct mee aan de slag ben gegaan. En dat is het leuke van mijn nieuwe functie als manager techniek: ik heb de tijd om me bezig te houden met cutting edge technologie, totdat het gaat bloeden....

Ik moet natuurlijk weer het onmogelijke proberen door een loadtest over VPN uit te voeren. En na 1,5 dag (en avond) moet ik me gewonnen geven en heb ik voor het eerst in 5 jaar weer een topic geopend op een forum Ik zal je de saaie details besparen, maar mocht je ervaring hebben met visual studio 2008 team system test edition end loadtesting over VPN. Neem dan even contact met me op;)

Stevie Ann @ effenaar eindhoven - 30 november



Zo ga je nooit uit, en zo sta je voor de tweede keer in een week in de Effenaar voor een concert. Op vrijdag Stevie Ann in de grote zaal. En met diezelfde kaarten konden we op woensdag naar het optreden van Elvira Nikolaison(?). Aangekondigd als de nieuwe Maria Mena. Maar vooral zingend met teveel druk op haar stembanden. Mijn vrouw was het liefst na 2 liedjes weggegaan maar we hebben het toch een half uur volgehouden!



Vrijdag was het dan tijd voor Stevie Ann! In de auto luister ik altijd naar 3FM en zo had ik haar liedjes al vaak gehoord. En ik ben helemaal weg van haar stem. Haar laatste CD heb ik nu een tijdje, maar het is geen album wat je meteen grijp. De liedjes hebben tijd nodig om je te raken, op CD klinkt stevie af en toe een beetje mat. Des te verrassender was het dat ze live stond als een huis. Er zat power achter de liedjes en haar stem was prachtig. Zeker een aanrader om live te zien dus. Het zal mij niet verbazen als ze internationaal door gaat breken.

tot slot 1 van haar bekendste liedjes/covers: