donderdag, februari 15, 2007

Blog pauze

Wegens drukte zal ik even niet bloggen. Ik heb mijn handen vol met andere zaken (Wii!!!)

zondag, februari 11, 2007

XNA games maken voor PC en XBOX 360

Dit weekend had ik eigenlijk helemaal geen zin om verder te gaan met 1 van de talrijke hobby projecten die ik heb. In plaats daarvan ben ik maar weer eens bezig geweest met iets waar ik graag mijn hobby van zou willen maken: games programmeren! En wat is de nu grap? In de edge die ik kocht stond een artikel over XNA.

Vaag herinnerde ik me de bedoeling van XNA: het mogelijk maken om games te programmeren in C# voor zowel PC als XBOX360. En dat is leuk! Ik heb Visual C# express, en de XNA studio gedownload en ben aan de tutorial begonnen. Binnen een hald uur had ik een 3D model van een vliegtuig draaiend op mijn scherm compleet met lightning en al! Zeer blij met wat ik bereikt had sloot ik daar de tutorial af. Hopelijk gemotiveerd om weer te beginnen aan met netwars game!

p.s. nu ik zelfs in de elsevier over Second Life heb gelezen (vorig jaar februari schreef ik al over) , moet ik het toch een keer zelf proberen. Iemand tips hoe te starten?

donderdag, februari 08, 2007

IPhone

Ik weet het ik ben laat en traag enzovoort. Maar na het zien van dit filmpje over de Apple Iphone ben ik helemaal om:



Ik wil ook zo'n telefoon/ipod/fotoalbum!

zaterdag, februari 03, 2007

weekend of code

Een tijdje terug opperde ik het idee voor een "weekend of code" en daar werd vrij enthousiast op gereageerd. Maar om de discussie en geregel niet op mijn blog te doen heb ik een myreact in het leven geroepen op een mooie eigen domein:

www.weekendofcode.nl

Dus meld je aan en regel mee!