donderdag, september 28, 2006

Thumbs up!

Als jullie een beetje op mij lijken dan krijgen jullie ook veel te weinig complimenten. Nu kun je natuurlijk rondjes lopen op het werk totdat iemand je een schouderklopje geeft. Maar je kunt er natuurlijk ook zelf voor zorgen! Afgelopen weekend ben ik me eindelijk eens gaan verdiepen in Firefox Extensions. En het was niet zo heel moeilijk te bedenken wat ik moest maken.



Thumbs up! Voor je complimenten wanneer jij het wilt en jij er behoefte aan hebt. Vergeeet web 2.0. Vergeet gezellig collobareren. Geef jezelf een complimentje je hebt het verdiend!
Download de extionsion hier! (firefox only!)

(Na het herstarten van Firefox niet vergeten bij opties van de extension een naam in te vullen, en klik open met rechts op "home" huisje. Dan "aanpassen" en sleep het duimpje naar de juiste plek. Laat de complimenten maar beginnen!)

donderdag, september 21, 2006

titelloos

Deze post heeft geen titel. Vooral omdat ik er nog niet uit ben waarover deze post zal gaan. Waarschijnlijk wordt het een grote ratjetoe. Deze week hebben we 2 huizen niet gekocht. Mijn vrouw (;))en ik hebben veel huizen bekeken en verschillen nogal van mening. Zij wil een oud en knus huis. Ik wil een groot huis met muren en plafonds waar ik ik kan boren. Het is lastig om het eens te worden. Vorige week zagen we voor het eerst 2 huizen waar we allebei wel wat in zagen. Toch zijn ze om verschillende redenen afgevallen. We zoeken gewoon nog even verder!

Sinds kort blog ik ook in het Engels. Of tenminste ik probeer het. Alex is zo vrij geweest om voor mij plek te maken op zijn blog: sitecore.alexiasoft.nl. Ik ga proberen daar de meer technische post te plaatsen en deze blog maar algemeen te laten.

Mijn baan is druk. We zijn echt serieus begonnen met Support & Beheer. En hebben deze week de magische grens van 2000 cases issues bereikt. Tijd voor een appelflap! Er is veel gebeurd, maar er moet ook veel gebeuren. We sluiten steeds meer support contracten af, en dat is goed. We moeten het ook waarmaken en daarvoor moeten we de organisatie goed inrichten. En dat is veel werk. Er is veel te doen en alles loopt lekker chaotisch door elkaar. Vaak leuk vaak ook lastig. Gelukkig heb ik een geweldig team vol enthousiaste leuke mensen die er vol voor gaan en krijgen we binnenkort uitbreiding en is mijn team in 4 maanden bijna verdubbeld. Nog even en we zijn het grootste team van het bedrijf!

Naast dat alles heb ik ook nog de gewonen dingen: huishouden, hobby's en soms zelfs weekend! Binnenkort bestaat het bedrijf 10 jaar. Dat wordt groot gevierd door met het hele bedrijf 4 dagen naar Berlijn te gaan. Hoe geweldig is dat! Maar eerst gaan we nog op teamuitje. Lekker schaatsen! Tot het volgende warrige verhaal!

maandag, september 18, 2006

Goede doelen

Wanneer je door de stad loop op zaterdag kom je regelmatig goede doelen mensen tegen. Je herkent ze aan hun vaste standplaats en hun keurende blik. Vanuit hun positie bekijken ze het winkelend publiek om te beoordelen wie ze aan moeten spreken. Vaak werd ik aangesproken, vaak ook niet. In die tijd was ik student en had geen geld. De mensen opperden vaak dat ik dan maar een biertje minder moest drinken om dat geld aan het goede doel te geven, helaas voor hen drink ik geen bier ;). Ik beloofde altijd dat wanneer ik wel geld had later, een goed doel zou uitzoeken om te steunen.



Nu doe ik mee aan de postcode loterij, maar echt tellen doet dat natuurlijk niet. Nu is het kiezen van een goed doel niet echt eenvoudig. Greenpeace strijdt voor een goede zaak, maar de manier waarop staat me niet aan. Plan Nederland heb ik een slecht gevoel bij. Natuurmonumenten is niet echt mijn club. Wij hebben besloten voor 2 doelen te gaan: 1 gericht op mensen en 1 gericht op natuur. Wij zijn er van overtuigd dat de meeste problemen van mensen veroorzaakt worden door slecht onderwijs. En als je dat aan wilt pakken moet je jong beginnen. Daarom worden we lid van Unicef. Daarnaast willen we graag wereldwijd de natuur steunen. En de organisatie die het meeste vertrouwen uitstraalt daarin voor ons is WNF. Deze organisaties gaan wij ondersteunen, echter onder 1 voorbehoud. Wanneer ik door 1 van deze partijen op straat door een irritante recruiter wordt aangesproken zeg ik mijn lidmaatschap meteen op. Mijn geld kan beter besteed worden.



Wie o wie geeft er nog meer aan goede doelen? Waarom wel? Waarom niet? En wat vinden jullie van onze keuze voor goede doelen?

donderdag, september 14, 2006

PSV - Liverpool, een mooie avond uit!

Dinsdagavond, een bomvol en warm Philips stadion. Mijn eerste Champions League wedstijd: PSV - Liverpool. Voor PSV is het alweer het 10 seizoen achter elkaar. Het beloofd een hete avond te worden. Gerrard, Kuyt en wie weet Kluivert misschien? Ik denk dat het voor mij 15 jaar geleden is dat ik voor het laatst in het Philips stadion was en ik kijk mijn ogen uit.



We hebben goede plaatsen op de noord tribune. Laag op de 2e ring, vlak bij de middellijn. De sfeer is uitstekend. Normaal gesproken ben ik heel rustig. Thuis op de bank achter de TV juig en schreeuw ik niet. In het stadion wordt ik vantevoren opgefokt door de muziek. Ik krijg zin in de wedstrijd!

De wedstrijd in het stadion gaat trager dan dat ik van de televisie gewend ben. Kan zijn dat dat aan de wedstrijd ligt. Je ziet wel veel meer. Zo zie ik dat Culina zich echt uit de naad werkt op de flank. Reiziger blijft op zijn positie, terwijl hij geen directe tegenstander heeft en daardoor flink ruimte heeft op diep te gaan. PSV houdt het veld breed en vaak staat er op de andere flank iemand goed vrij. Echter kan zo iemand alleen hoog aangespeeld worden, dat kost tijd waardoor de beschikbare ruimte gevuld is. Kuyt wordt uitgefloten wanneer hij aan de bal is, waarom dat nodig is snap ik ook niet. PSV heeft veel balbezit maar kan niets forceren. Farfan wordt goed bewaakt. Kone mist de killers mentaliteit om kansen af te maken. Ik leef mee met de kansen. Ik klap, spring op en begin te schreeuwen als de scheids geen vrije trap geeft.



Ik heb een prachtige avond gehad. Helaaas (of gelukkig) geen doelpunten. Ik heb het CL debuut van Kuyt gezien. Ik heb gezien dat vooral de centrale verdediging van PSV staat als een huis. Ik heb Kluivert 45 min warm zien lopen. Dit was zeker voor herhaling vatbaar! Jammer dat PSV het lef miste om Kluivert erin te zetten, misschien had die de verdediging van Liverpool af kunnen leiden van Farfan.

maandag, september 11, 2006

Dagje Evoluon

Het was gisteren een mooie dag. Het zonnetje scheen volop en sinds jaren was het Evoluon weer open voor publiek. Het was monumentendag en het evoluon bestaat 40 jaar. Een goede reden om het mooiste monument van Eindhoven met een bezoek te vereren. Ikzelf ben er drie jaar geleden voor het laatst geweest maar voor mijn vader en mijn zus was het alweer langer geleden. We hebben onze ogen uitgekeken.



Ik hou van Eindhoven en ik hou van het Evoluon. En met mij nog veel andere mensen. Het was druk. Er was een expositie met als thema "Feest". Daarnaast was er een expositie over de bouw van het Evoluon en waren oude expositie voorwerpen te zien. En het blijft indrukwekkend. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik er bijna 20 jaar geleden was en dat ik de beeldtelefoon echt geweldig vond. Ook de remreactie test vond ik prachtig.



De roep in Eindhoven wordt steeds groter om het Evoluon weer terug te geven aan het publiek. Nu is het een conferentiecentrum. Het moet weer een museum worden waar techniek op een makkelijker manier wordt uigelegd aan de jeugd. Het probleem? Het bestaat al: NeMO in Amsterdam. Maar Eindhoven is Philips en Eindhoven is "Leading in technology". Alleen heeft Eindhoven geen technolohisch museum of desnoods een Philips museum. En eigenlijk zijn ze dat wel aan hun stand verplicht!



(foto's zijn gemaakt met mijn GSM, was helaas mijn camera vergeten.)

zaterdag, september 09, 2006

Hokjesgeest

Voor mijn verjaardag heb ik van mijn zus een prachtig groen Artic Monkeys t-shirt gekregen. De ochtend dat ik dat aantrok had ik niet verwacht er zoveel reacties op te krijgen. De ene na de andere collega keek me van vragen aan: Hans? Jij?. Ja ik! Mensen vonden het blijkbaar raar dat ik van die muziek houd, terwijl ze me in hun hoofd in een ander hokje hadden geplaatst waarschijnlijk. Ik ben erg benieuwd welk hokje overigens!



Ik hou niet van hokjes, ik hou van muziek. Muziek moet me raken, iets met me doen. En veel muziek stijlen doen dat. Of het nu symfonische neo-pop, jungle hardrock of melodische HipHop is. Ik geniet net zo goed van Counting Crows, Tori Amos en Muse. Als van Greenday, beck of Jan Smit! In de auto luister ik net zo graag naar Woodface als naar Radiohead.



Zelfs opzwepende techno kan ik zeker waarderen als ik aan het hardlopen ben. Binnenkort ga ik een oude hobby van me weer oppaken. Concerten bezoeken! Eind november Muse in de brabanthallen. Daarna 19 december Muse in Antwerpen. Maar eerst a.s. dinsdag PSV-Liverpool live in Eindhoven! Woensdag loop ik op mijn werk rond met mijn PSV sjaal. Even afwachten wat dat voor reacties gaat geven!

zondag, september 03, 2006

NLdomeinen.net: zoeken op domeinnaam

Weer een zondagmiddag en weer lang lopend plan eindelijk uitgewerkt: NLdomeinen.net: zoeken op domeinnaam. Heel vaak als ik een site wil bezoeken die ik niet vaak bezoek weet ik nogwel hoe de URL ongeveer was. Echter vaak weet ik het niet helemaal weer. En dan is het elke keer weer een opgave om het juiste domein te vinden.

Dus wat doe je dan als programmeur? Dan offer je je zondag middag op en ga je een spider bouwen. (of je kent iemand die recent een spider heeft gebouwd ;) ) en die ga je aanbieden via je webserver. Simpel! Check it out op: nldomeinen.net ;) En ja ik ben bekend met de "inurl:" optie van google. Maar dit vind ik veel leuker ;)

vrijdag, september 01, 2006

Hans' boekenhoek!

In mijn vak als Software Engineer is het belangrijk dat je bij blijft en dat je bijft leren. Om die reden koop ik best veel boeken en met mijn verjaardag ben ik flink verwend met boekenbonnen dus kon ik weer naar de boekwinkel. En dat doe ik met veel plezier! (Hoewel de boekwinkel ook niet is wat het vroeger was, waar er vroeger 12 kasten aan computerboeken besteed werden zijn er dan nu met een beetje geluk nog 6)



In de boekwinkel viel mijn oog op: "The Mythical Man-Month: Essays on Software Engineering, 20th Anniversary Edition (Paperback)". Een boek van meer dan 30 jaar oud vol met essays over software engineering. Na het even doorgebladerd te hebben heb ik het aangeschaft. En ik heb geen moment spijt gehad. Vooral de klassieker: "The Mythical Man-Month:
Assigning more programmers to a project running behind schedule, may make it even more late." Is een aanrader. Sommige zaken kun je niet oplossen met meer mensen: Een kind op de wereld zetten kost negen maanden, onafhankelijk van hoeveel vrouwen je eraan laat werken!



Een "must read" voor iedereen die met software bezig is. Doe jezelf een plezier en lees het boek! Een ander boe wat ik gekocht heb is: The Build Master: Microsoft's Software Configuration Management Best Practices. Dit boek heb ik nog niet gelezen maar ik verwacht er een hoop van. Een mooie bouw/teststraat is iets wat ik dolgraag wil hebben om mijn werk makkelijker te maken.