donderdag, juli 27, 2006

Ad-sense bloggers zijn niet te vertrouwen

Op een aantal blogs die ik lees staan ad-sense advertenties zie bijvoorbeeld usarchy.com en ulco.nl. En dat vertrouw ik niet. Nu geen de voorgenoemde blogs ook nog eens een keer over zoekmachine optimalisatie en daar gaan bij mij helemaal de rode alarmbellen rinkelen. Schrijft men voor hun blog met kwaliteit en orginaliteit in hun achterhoofd of schrijft men alleen voor veel hits en hoge rankings?




Het is vergelijkbaar met het klassieke dilemma uit de journalistiek. Als krant of tijdschrift ben je voor een groot gedeelte afhankelijk van je adverteerders. In hoeverre houd je hier rekening mee met het schrijven van je artikelen en je commentaaar? En tot hoever pikt je publiek het? En wat is de ethiek? Je content aanpassen voor adverteerders en het schrijven van advertiorals is al snel een belediging voor de intelligentie van je publiek. Voor blogs ligt het verhaal nog een stukje anders.



Het voeren van een blog neemt niet veel kosten met zich mee. Met een paar tientjes tot misschien honderd euro per jaar kun je voor jezelf een mooi platform maken om je te profileren en je mening te ventileren. Met het plaatsen van ad-sense geef je alleen maar aan wat je ware intenties van je blog zijn. En vanaf dat moment zijn je posts gekleurd en niet meer te vertrouwen. Want bij elke post zal de lezer zich afvragen: "is dit de echte mening van de schrijver, is dit echt wat hem bezighoudt? of is het puur voor de ad-sense resultaten?"



Als oplettende lezer zul je nu opmerken: "allemaal leuk en aardig maar jij hebt ook ad-sense op je blog gezet!". Ja inderdaad klopt, ik ben ook niet te vertrouwen. IK wil graag ervaring opdoen met ad-sense. Kijken wat mijn mening waard is. Gewoon eens meemaken hoe het werkt. Daarnaast was ik al gekleurd en dat heeft weer te maken met iets anders: statistieken. Ik ben helemaal statistieken gestoord. Zo weet ik dat er vrij veel mensen mijn blog vinden door op "nescafe" te zoeken. En dat motiveert me om meer over koffie te schrijven. Daarnaast heb ik mijn artikel over BCC op zo'n manier proberen te schrijven dat hij hoog scoorde in google. En dat lukte. Zo sta ik op 1 met de slogan van BCC en dat is leuk. Mijn mening over BCC is wel oprecht.

(en dit artikel heb ik alleen maar geschreven in de hoop dat mensen boos worden en naar me linken, beetje dwars en controversieel zijn helpt het beste... ;) )

dinsdag, juli 25, 2006

Een huisdier met de letter.... k!

Wie kent het nog? Pim Pam Pet? Vroeger speelde ik het vaak met mijn zussen. Noem een rivier met de letter a. Noem een hoofdstad met de letter J. Noem een huisdier met de letter k. Even denken... een kat! Sinds afgelopen zaterdag hebben mijn vrouw en ik een nieuw huisgenootje kat Joepie. Nu de verzameling spelcomputers bijna de deur uit is wordt het tijd voor een nieuwe verzameling: huisdieren beginnend met de letter k. Konijnen en een kat hebben we al. Nu nog kippen!



Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat we in huis last hebben van muizen. En eerlijk gezegd houd ik niet zo van muizen in huis. Nu schijnt het zo te zijn dat de geur van katten alleen al de muizen wegjaagt en aangezien we toch al langer een kat wilden zijn we zaterdag naar het asiel gegaan.



Daar zat Joepie, een voormalig kater van 3, ontzettend ongelukkig te zijn. Hij had een slechte vacht door de stress en hij zat daar maar op zijn krukje. Al voor bijna 4 maanden. Niemand neemt een kat die doodstil zit en je geen blik waardig gunt. Behalve wij. Wij wilden namelijk een rustige binnenkat. En dat is Joepie precies. De eerste avond heeft hij vooral de muizen onder de bank weggejaagd maar hij begint nu al meer te wennen. En hij begint al te spinnen als je tegen hem praat. Waar ik wel aan moet wennen is het krabben aan de slapenkamerdeur om vijf uur in de ochtend...

(Foto's lijken het te doen..)

woensdag, juli 19, 2006

Nintendo verzameling

In het leven heb je jagers en verzamelaars. En ik ben overduidelijk een verzamelaar. Zo verzamel ik alle films van Sandra Bullock, alle cd's van de Counting Crows en Muse en zo veel mogelijk oude computers en ik heb ook een hele verzameling oude computer muizen. Wat ik er ermee moet? Ik weet het eerlijk gezegd niet. Als ik heel eerlijk ben staat het allemaal vooral in de weg. Nu nemen DVD's en CD's niet zoveel ruimte in. Maar mijn verzameling retro spelcomputers doen dat wel. Dus heb ik besloten een deel te verkopen.



Maar mijn trots, mijn verzameling Nintendo's, die blijft. Neem nou de NES. Dat was de eerste Nintendo die ik vroeger kocht. Bij de videoland kon je hem huren vijf gulden voor een dag inclusief spel. Uren heb ik gespeeld. Vaak samen met vriendjes. Na heel veel sparen heb ik er toen zelf één gekocht. Honderd gulden kostte hij. En ik heb hem nog steeds, compleet in doos. Ik ben al sinds jong helemaal weg van Nintendo.



Daarna kwamen de SuperNES en de Nintendo64. Met de SuperNes heb ik veel gespeeld, vooral bij vriendjes. Met de N64 eigenlijk nooit. Maar ik heb ze vroeger nooit gehad. Geen geld. Toen ik eenmaal ging werken heb ik deze machines vrijwel meteen aangeschaft. Met het geld van mijn afstuderen kocht ik een Gamecube. En eind dit jaar komt de opvolger daarvan alweer uit de WII. En ik kan niet wachten totdat hij in de winkel ligt.



Maar mijn trots is toch wel de Japanse Famicom. Origineel in doos. Met diskreader en Zelda II op disk. De Nintendo Disk is denk het wel het pronkstuk uit mijn collectie. Via ebay geïmporteerd uit Japan. En zo ontzettend gaaf. Daarnaast heb ik nog de Nintendo Virtual Boy, de R.O.B. en family basic (een BASIC variant voor de nintendo) op cartrigde. Een tijdlang heb ik ook de powerglove gehad, maar die heb ik weer verkocht. Mijn verzameling klinkt misschien compleet. Maar dat is hij niet. Zo heb je van de NES ook nog een toploader en een junior model. Heeft de SNES een Amerikaanse versie die er heel anders uitziet dan de Europese. En van de SNES is ook nog een junior versie beschikbaar. Daarnaast heb je de nog alleen in Japan uitgebrachte Satteliview systemen, toetsenborden en zelfs fietsen aansluitbaar op de famicom. Laat staan de ontwikkelaarssystemen!



Maar daar heb ik allemaal geen ruimte voor. Daarom verkoop ik mijn Philips Videopac, Philips MSX, Atari 2600, Sega Dreamcast(compleet in doos) en Sega Megadrive

zaterdag, juli 15, 2006

Wereldberoemd op FOK!

Verschillende reacties op een artikel van een paar maanden oud. Dat kan maar 1 ding betekenen: ik word gelinkt! En inderdaad als ik mijn stats bekijk komt forum.fok.nl wel heel vaak langs. Maar wie user klnvntrbyt is?

Wat ik dan wel weer jammer vind is dat mensen op mijn goed opgebouwde betoog alleen meer reageren met one-liners. Ondertussen geniet ik nog na van mijn vakantie en mijn fifteen minutes of fame op FOK! Tijd voor meer olie op het vuur ;)

donderdag, juli 06, 2006

www.greenseat.nl

Binnenkort ga ik op reis met het vliegtuig en bij de boekingspapieren zat ook een folder van www.greenseat.nl. Een organisatie die de luchtvervuiling van vliegtuigen wil compenseren door het planten van bomen. Allemaal op vrijwillige basis. Nu houd ik erg van frisse lucht en vind dat je voorzichtig om moet springen met het milieu. Op de site kun je op basis van de vliegvelden waartussen je vliegt uitrekenen hoeveel bomen ze moeten planten om dat te compenseren.



En wat blijkt voor mijn vakantie vlucht hebben ze 106 (!!!!) bomen nodig! Damn, daar schrik ik wel even van! 106 bomen, voor 2 personen die in totaal 16 vliegen. Dat is 6 bomen per vlieguur! Oh-oh! Dat is wel wel veel. Uiteindelijk kost het me 34,58 om mijn schuldgevoel af te kopen. O en oja, voor mensen die met de auto op vakantie gaan is er: http://www.klimaatneutraal.nl/

woensdag, juli 05, 2006

BCC: high prices, low service!

Als ik heel eerlijk ben, ben ik nooit een fan geweest van de BCC. Te groot, te schreeuwerig en wie noemt zijn bedrijf nu naar een E-mail term? Maar dat schreeuwerige wil ik best op de koop toe noemen als ze maar goedkoop zijn, en goede service hebben. Maar dan wringt de schoen. Als je hun slogan hoort dan heb je de indruk dat ze er in geloven. Maar op het moment dat je de winkel (in mijn geval BCC Den Bosch) instapt verdwijnt die indruk als sneeuw voor de zon.



Sinds een tijdje heb ik een nieuwe regel voor mezelf: dure apparaten (boven de 300,- ) koop ik alleen als ik minstens 5% korting krijg. Ik heb wat tips gekregen van ervaringsdeskundigen. En de magische zin "En hoeveel is de korting?". Zou het goed moeten doen. Op de meeste apparaten zit minstens een 10% marge, dus bij 5% korting heeft het bedrijf nog steeds het grootste gedeelte van de winst. Ik ging mijn nieuwe aankoopstrategie toepassen op mijn nieuw te kopen HDD-DVD recorder. Ik wist precies welke ik wilde hebben, namelijk de Philips 5350, met Guide+. Op internet gaan ze weg voor 370,-. Maar ik wil het kopen in een winkel. Vooral omdat ik dan een plek en een persoon heb op service te claimen en omdat ik hem dan gelijk in mijn handen krijg en niet afhankelijk ben van een postbode.



Mijn eerste bezoek was aan de BCC. Wonder boven wonder hadden ze hem daar staan. Voor 450,- euro. Ik heb ongeveer 10 min bij de apparaten gestaan voordat ik een medewerker vond die me te woord wilde staan. Op mijn vraag: "Hoeveel is de korting". Kreeg ik een kort en krachtig antwoord: "Niets". Toen ik zei dat ik hem veel goedkoper op internet had gezien reageerde hij kortaf dat "de laagste prijs garantie" niet gelde in combinatie met internetwinkels. Tot slot probeerde ik het nog met: "Ik mag hem van mijn vrouw alleen meenemen als hij maximaal 400,- kost". Maar hij gaf geen krimp. Dus verliet ik de winkel. Low pricing? Nee dus. High service? zeker niet. Nee, bij de BCC zul je mij niet meer zien.



De volgende dag ging ik naar de IT's. Helaas hadden ze daar het apparaat niet op voorraad. Toen ik ernaar vroeg of ze hem konden bestellen. Gaven ze aan dat ze wel de 7330 hadden (250 GB, Guide+) voor 599,- en dat ze daar wel wat met de prijs konden doen. Ik mog hem meenemen voor 550,-. Dat was helaas boven mijn budget. Voor 500,- had ik hem waarschijnlijk wel meegenomen maar daar hebben we niet meer over onderhandeld. Hoewel ik zonder apparaat de winkel verliet ging ik toch met een goed gevoel naar buiten. Bij de IT's kom ik nog wel eens terug!



Na wat winkels langs gebeld te hebben, bleken ze hem bij de Harense Smid niet te hebben. Ook de Media Markt had hem nog niet. De oude (5330, zonder Guide+) was nog niet uitverkocht. Bij de expert hadden ze hem wel. Voor 450,-. Dus ging ik op pad naar de Expert. Daar aangekomen hadden ze er nog 1. Ik had van te voren een verhaal bedacht: "mmm, 450 dat is wel duur. Op internet heb ik hem gezien voor 370. Ik snap dat jullie dat niet kunnen bieden maar het is wel een groot verschil". Waarop de verkoper ging kijken of hij iets aan de prijs kon doen. Voor 425,- mocht ik hem meenemen. 25,- op 450,- dat is meer dan 5%! Missie geslaagd!. Met apparaat en een goed gevoel over mijn handelsgeest verliet ik de winkel. Expert, daar ga ik zeker terug komen!