donderdag, juni 29, 2006

Hey, schrijf eens iets!

Hey, schrijf eens iets! Zo werd ik vanochend begroet op gtalk door mijn collega N. En hij heeft gelijk. Op zijn opmerking schoot ik meteen in de verdediging: het is veel te druk, ik heb het veel te druk. In mijn werk en thuis. Extremen volgen elkaar op. Ik (en mijn vrouw) hebben een paar hectische weken achter de rug. Bruiloft, begrafenis, afsluiten oude baam, starten nieuwe baan, op reis, cursussen volgen, sollicitatie gesprekken afnemen, conflicten op het werk, meetings, uit eten met werkrelaties, uitgestelde afspraken nakomen. Maar als ik heel eerlijk ben is dat het niet.

Eigenlijk ben ik gewoon bang. Ik heb fantastische verhalen in mijn hoofd. Alleen durf ik die niet op te schrijven. Bang dat ze niet fantastisch in woorden zijn zoals ze in mijn hoofd zitten. Of zoals Theo Maassen zei: "Bij tekenles liet ik altijd het papier leeg, dan kon het tenminste nog een mooie tekening worden." In je gedachten is het altijd perfect. En in het echt kan het dan alleen maar tegenvallen.

Zo wil ik dolgraag een verhaal schrijven over de BCC. Wat voor idiote ongastvrije winkel dat is. Hoe ze woord service niet begrijpen. En een potentiële klant niet herkennen wanneer hij ongeveer smeekt om aandacht. Vertellen hoe het komt dat ik nooit meer die winkel binnenga. Dat verhaal wil ik dolgraag vertellen. Maar dan wel op zo'n manier dat het hoog terecht komt in google. Zodat mensen die zoeken op BCC op mijn verhaal komen en besluiten ergens anders te kopen. Beetje hooggegrepen, dat weet ik en het legt natuurlijk een ontzettende druk op me. En door die druk blokkeer ik.
En die blokkade is de echte reden dat ik niets schrijf. Sorry collega N!

woensdag, juni 21, 2006

één week later...

Zeven dagen geleden rond deze tijd zat ik aan het diner, op mijn eigen bruiloft te genieten. Moeilijk voor te stellen dat mijn vriendin al een week mijn vrouw is. Maar het voelt nog steeds even geweldig :). We hebben zo'n geweldige dag gehad. Echt onvoorstelbaar. Van tevoren had ik niet het absoluut niet verwacht. Mensen hebben het natuurlijk over "de moooiste dag van je leven", maar zo hebben wij er eigenlijk nooit tegen aan gekeken.

Wij wilden graag een groot feest geven, om te vieren dat we voor elkaar kiezen en altijd bij elkaar willen blijven. En dat wilden we graag met familie, vrienden en kennissen delen. En zoals ik al eerder schreef, het codewoord was relaxed. Gewoon de dingen laten gebeuren zoals ze gebeuren. Die mooiste dag komt later wel. Uiteindelijk was het geweldig: het weer was prachtig: fijn 20 graden en niet 30 zoals de dagen ervoor. En er was wat regen, maar alleen tijdens de momenten waarbij we toch al binnen waren.

We hebben echt ontzettend genoten. Iedereen was er, iedereen was aan het genieten en het was allemaal heerlijk ontspannen en relaxed. We hebben nog lang nagenoten en genieten nog steeds na, alleen is het echte leven ook weer begonnen en ben ik gewoon maandag weer begonnen met werken. Dat zou ik een volgende keer toch anders doen. We hebben een kort weekend in Middelburg doorgebracht en over een paar weken gaan we nog een week naar kreta. En dan zitten de witte broodsweken er al weer op. Ik heb zin in nog een feestje! op naar het 1e lustrum!

(En tot die tijd genieten we van de grote hoeveelheid cadeau's en de ruim 400 foto's ....)

maandag, juni 19, 2006

She's not my girl, she's something more!

Wauw!

(of eigenlijk zegt Woodface het beter:
I could talk about her
And tell you what it is I’m smiling for
When I am feeling down
I could talk about her
And talk about the girl that I adore
But she’s not my girl, she’s something more

I won’t tell you how she might
Move my soul towards the light
And get us closer to the core
She’s not my girl, she’s something more

I could talk about her
And tell you about the way
Her eyes can sing
When I am feeling down
I could talk about her
But it wouldn’t mean a thing
Or be enough
So what’s the point
When you’re in love

I won’t tell you about her mouth
I won’t tell you about her skin
How she’s in me when I’m out
About the sun that shines within
I won’t tell you how she might
Move my soul towards the light
And get us closer to the core
She’s not my girl, she’s something more

This ain’t love
It’s something better
It’s not love that’s on my mind
This ain’t love
It’s just way better
She’s all the words I cannot find
I don’t adore
I feel more




I won’t tell you what she said
How the rain feels when she goes
How she dances in my head
Little feet and little toes
I won’t tell you how she might
Move my soul towards the light
And get us closer to the core
She’s not my girl, she’s something more

I could talk about her
And tell you what it is I’m smiling for
When I am feeling down
I could talk about her
Talk about the girl that I adore
But she’s not my girl
She’s something more)

maandag, juni 12, 2006

kort bericht van het front

Even snel een kort berichtje. Deze week heb ik vrij, gelukkig, en gebruik ik om nog wat losse eindjes aan elkaar te knopen. En gewoon even tot rust te komen. Het aantal nachten tot het jawoord is op 2 vingers te tellen, welk getallenstelsel je ook
gebruikt. Vandaag ben ik doorgekomen met bellen, voetbal kijken, poetsen en adminstratie doen.

Voor het WK heb ik een abbonement genomen op NRC next. En het valt tegen. Ik heb gisteren de wedstrijd van Oranje gezien en het was gewoon een degelijke wedstrijd. Het leek op de manier van spelen waarmee PSV succesvol was in Europa. Zonder kapsones goed een wedstrijd uitspelen. En dan vinden ze bij de NRCNext het nodig om iedereen behalve Robben het dal in te schrijven. Ook wordt de "ruzie" tussen van Persie en Robben breed uitgemeten. En er worden conclusies aan verbonden. En dat wil ik niet. Als ik bevooroordeelde, amateuristische journalistiek wil lees ik wel FOK of GeenStijl. Maar van het NRC verwacht ik beter. Analyses, achtergronden, stof tot nadenken. Niet een artikel msibruiken voor sfeermakerij en de ijdelheid van de auteur.

donderdag, juni 08, 2006

Het aftellen gaat door!

De trouwdag nadert snel. Het aantal dagen is op drie vingers te tellen (als je temninste binair kunt tellen). Afgelopen dinsdag hadden we een afsrpaak met de ambtenaar die ons gaat trouwen. Een jonge meid die niet van te strak en te formeel houdt. En dat is prima. Het toverwoord van onze bruiloft moet "relaxed" zijn. Laat alles maar gewoon gebeuren zoals het gebeurd. En daar heb ik met deze ambtenaar wel een goed gevoel over.



Voor de toespraak tijdens de ceremonie moesten we een aantal vragen beantwoorden: Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Beschrijf elkaars karakter, waarom willen jullie trouwen?, waarom trouwen jullie in Eindhoven?, heeft de datum een speciale betekenis? enzovoort. En dat viel vies tegen. Ik weet het allemaal wel maar opschrijven is toch een ander verhaal. De moelijkste vraag ging over hobby's. Welke hobby's heb ik eigenlijk? uuuhh? Werken, computers en het huwelijk voorbereiden?



Daarnaast hebben we de zaal gezien en die is echt heel mooi. Volgens de ambtenaar kunnen er zo'n 55 man zitten. We verwachten een man of 70 bij de ceremonie dus helaas zullen een aantal mensen moeten staan. Maar genoeg jonge benen tussen het publiek dus dat mag geen probleem zijn. Hoe relaxed we het ook willen doen, we moeten wel beslissingen nemen over hoe we bepaalde dingen willen. Bijvoorbeeld de muziek.



Bij binnenkomstin de trouwzaal, het ondertekenen van de akte en het verlaten van de trouwzaal wordt muziek gedraaid. En we zullen toch echt moeten beslissen welke muziek. En dat is best moeilijk. Ik zie het al helemaal voor me dat we als een soort boksers de volle zaal binnen lopen met op de achtergrond het bombastische geluid van "Eye of the tiger" aangemoedigd door het dolenthousiaste publiek.



Liever nog zou ik een liedje draaïen waar mijn naam in voorkomt. Maar hoewel er veel liedjes zijn met vrouwennamen in de titel zijn er bedroevend weinig liedjes met mannennamen, laat staan met mijn naam. Behalve natuurlijk Hansje, pansje, kevertje. Maar ik sta niet te trappelen om dat te draaiien op mijn bruiloft. Gelukkig hebben we nog een paar dagen om de knoop door te hakken.

maandag, juni 05, 2006

Linkmania suggesties

Heerlijk vind ik het, extra zondagen. Niet alleen is je werkweek een dag korter. Maar ook heb je een keer wat tijd om dingen te doen waar je anders niet aan toe komt. Zo heb ik vandaag weer aan 1 van mijn projecten gewerkt: www.linkmania.nl. Een nieuwe versie daarvan staat online op: www.breinloos.nl/www.linkmania.nl. Hij is nog lang niet af en hij ziet er absoluut nog niet uit. Maar er werkt genoeg om hem online te zetten.

Stuur een suggestie.



Het doel van linkmania.nl is een bookmarking en ranking site. Digg en del.icio.us gecombineerd. Zo ongeveer als stumbleupon dat doet. Mijn doel met de huidige versie is om feedback te krijgen. Van mijn SearchResult collega's hoor ik altijd dat het pad naar conversie zo glad en soepel mogelijk moet zijn. Entree suggestie box!

Stuur een suggestie.



Suggestie:






Ik heb heel wat ge- en verbouwd aan linkmania maar voor mij het belangrijkste is de suggestie box. Onder aan elke pagina staat een link met "Stuur een suggestie". Klik je hier op dan verschijnt een invulveld waar je je suggestie kwijt kunt. Klik je op verzenden dan krijg je een overzicht van de gegevens die je wilt gaan versturen. Hier kun je terug naar de pagina waar je vandaan kwam of het bericht verzenden. Na het verzenden ga je automatisch terug naar de pagina waar je vandaan kwam. Binnen 3 klikken van elke willekeurige pagina naar conversie. Dat noem ik snel!

vrijdag, juni 02, 2006

Blogger++ & www.zoekmachinetest.nl

Eén van mijn vaste bezoekers,Rob H, Is eindelijk ook gaan bloggen: http://rhabraken.blogspot.com/ en hij begint meteen met een triest verhaal over zijn prachtige auto. Ik ben benieuwd wat we de komende tijd allemaal nog meer te lezen krijgen :)

Via het intranet werd ik gevraagd nogmaals www.zoekmachinetest.nl te pluggen. Het is een leuke site om even snel te kijken hoe hoog je scoort in bepaalde zoekmachines. Ik gebruik het vooral om te zoeken op de termen die ik tegenkom in mijn referer logs. Dus Ruben ik heb geen enkel probleem je projectje te pluggen. Maar dan zeg ik er ook even bij dat in het nieuwe THEMA magazine een leuk interview met onze aller Ruben staat. Nu (gratis) verkrijgbaar bij een boekhandel bij jou in de buurt!