vrijdag, december 23, 2005

Hacker Proof

Surfend over het web kwam ik een website tegen met het volgende plaatje:

En die linkt naar deze site: https://www.scanalert.com/RatingVerify?ref=www.mindconnection.com. Vet hoor! de website die ik bezoek is 99,9 % hackersafe!

Grappig initatief maar volgens mij volkomen nutteloos. Ik geloof het namelijk niet.. Hoe kunnen ze dagelijks testen dat een site save is? Hoe weten ze dat ze alles dicht hebben zitten? Welke tests voeren ze uit? Op welke punten testen ze?

Het ziet er vooral uit als een marketingtruck ipv een serieus beveiligingsinitatief. Overigens ga ik er vanuit dat een site hacker safe is. En niet omdat er een logo op staat, maar omdat men anders de tent wel kan opdoeken..

donderdag, december 22, 2005

Mooie plaatjes

23-5-2003 schreef ik op wasigh.com:
"Concept: digitaal foto-lijstje
Even doorgedacht op de digitale MP-3 speler gebouwd uit een laptop. De helft van de tijd hangt dat scherm aan de muur niets te doen. En dat is natuurlijk erg jammer.

Wat zou er dan mooier zijn als een soort digitaal fotolijstje? Via de ethernet verbinding upload je de foto's. Met de webbased interface kun je de volgorde aangeven en de overgangen opgeven en als een soort Digiporama worden de foto's 1 voor 1 getoond.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een diashow met afstandsbediening, of een vast foto, schilderij. Evt. kun je het nog koppelen aan een webcam en de mensen bij de deur opnemen. The sky is the limit! Ik heb nu al zin om te gaan knutselen!
23-05-2003"


En absoluut niet verbaasd ontdekte ik dit apparaat in de collectie van Philips.

Mooi, strak, simpel en van Philips mooier kan niet! Tja, Eindhoven he!

woensdag, december 14, 2005

De rust van een goede planning

Deadlines, een bron van veel spanning en stress. En morgen is er zo'n deadline

Het is nu 15:20 en ik ben klaar. Ik heb het op mijn sloffen gehaald. En weet je waarom? er lag een goede planning. Een planning die realistisch en goed was. Een planning die rust brengt in plaats van stress en dat is de enige goede planning.

Hoe kwam die planning zo goed?
- Voordat er een requirement geimplementeerd gaat worden wordt een gedegen tijdsinschatting gemaakt.
- Voordat een defect wordt opgelost wordt hij geanalyseerd
- Voordat je code opgeleverd wordt, wordt ie gerevieuwed (2 weten meer dan 1!)
- Voordat ik code mag wijzigen, moet ik eerst de requirements en de usecases wijzigen indien nodig.
- Voordat ik code mag opleveren Unittesten, unittesten, unittesten
- Voordat ik ook maar iets mag: testcase schrijven voor het testplan

En dat heeft tot gevolg dat ik max 50% van mijn tijd programmeer. Maar dan wel in 1 keer
goed zonder dat ik een ander deel van de code omvertrap.

Morgen is de MileStone af. Dan wordt de code bevroren, wordt er een build gemaakt en wordt er getest. Niet zomaar willekeurig, nee de testcases (+/- 500) worden uitgevoerd. Alle testen die falen worden toegewezen aan een programmeur en als daarna die fouten zijn opgelost wordt de volgende Milestone gemaakt. En dan? dan is het programma in Beta en gaat het naar een klant voor validatie testing.

Geen stress, deadline gehaald en een goed product.
Wie kan dat nou zeggen in de software wereld?

maandag, december 12, 2005

Leuk unittesten! totdat NUnit crashed!

Zoals het een goede SE-er betaamt doe ik aan unittesten. Nu had ik echter 1 probleempje. Mijn NUnit applicatie klapte er steeds uit met een:

"Fatal Execution Engine Error" van de CLR.
En dat is niet grappig. Die foutmelding betekent zoveel als: Hey er is iets misgegaan ergens in de CLR ik kap ermee!

Na veel gevloek en gezoek (ja verkeerde volgorde ;) ) ben ik achter het probleem gekomen. De foutmelding wordt gethrowed als de applicatie af wil sluiten en er nog user threads in blocked state zijn. Java killed die gewoon, .NET gooit een cryptische foutmelding. mmmm

Even een Thread.wait(0); op de juiste plaats en het probleem (lijkt?) opgelost. Mijn NUnit doet het weer :) en wat nog mooier is: door die Thread.wait(0) rond ie ineens ook al mijn testen succesvol af.
Ik ben een blije programmeur weer!

vrijdag, december 09, 2005

Vage Bug in .net Framework

Mijn collega kwam vandaag achter een vage bug in het .NET framework.

De volgende code:

Double.Parse(Double.MaxValue.ToString());


Geeft een error:
System.OverflowException : Value was either too large or too small for a Double.


Toch wel apart ;)

Hier staat een oplossing. Nee, geen familie ;)

woensdag, december 07, 2005

Philips, Eindhovens trots

Het overlijden van een 100-jarige. Het winnen van een voetbalwedstrijd. Het lijkt niet verbonden met elkaar. Maar dat wordt anders als je aan beide de naam Philips kunt verbinden. Frits Philips, meneer Frits, is helaas overleden.
Philips heeft Eindhoven gemaakt tot wat het nu is. En hoewel ik eigenlijk nooit in Eindhoven gewoond heb, voelt het toch als mijn stad. Een stad waar ik trots op ben. En ook trots ben ik op Philips, op meneer Frits en wat hij voor Eindhoven betekend heeft.
Mijn opa heeft bij Philips gewerkt, mijn vader heeft bij Philips gewerkt en ik heb bij Philips gewerkt. En van iedereen die in of rond Eindhoven woont heeft wel een vader, opa, oom of tante bij Philips gewerkt. Eindhoven is Philips, Philips is Eindhoven.
De mantra: "als het geen Philips is, kan het nooit iets zijn" zit er nog goed in. En zo is bijna alle apparatuur hier in mijn huis van Eindhovense makelij.

Eindhoven, de mooiste stad van Nederland. Een stad zonder opsmuk of mooi makerij. Een stad die zich laat zien zo als het leven is. Puur, hard en gemoedelijk. Nee voor Eindhovenaren zijn geen middeleeuwse vestigingswerken nodig om zicht iets te voelen. Geen grachten, geen duur doenerij. Doe maar gewoon, dat is voor Eindhoven genoeg.

Guus Meeuwis zong al: "Dan denk ik aan brabant, want daar brand nog licht". En dat licht? dat komt uit Eindhoven, daar stonden de fabrieken de oorsprong van de groei van de mooiste stad. de stad waar in het licht in de lichttoren nooit uit zal gaan.

En juist in die stad weet PSV in een voetbalwedstrijd te winnen en de 2e ronde Champions League te halen. En weer vult mijn hart zich met trots!

En eens te meer weet ik: Eindhoven en Philips dat is iets om trots op te zijn!

maandag, december 05, 2005

Veenendaal

Door een oude bekende is mij gevraagd iets moois te schrijven over Veenendaal.
En geloof me dat zou ik dolgraag willen. Echter heb ik niets gezien van Veenendaal.
Ja een stukje N233 een paar rotondes, een paar verkeerslichten, een spoorwegovergang en een industrieterrein. Vanuit het kantoor kijk op een weiland met een paar paarden en op de A12. Ik denk dat je zelf wel voor kunt stellen hoe mooi dat is :)

Daarnaast weet ik helemaal niets van Veenendaal. En ik kan ook niets opzoeken. Het internet is hier goed afgeschermd. Ik mag niet hotmailen, niet gmailen, niet marktplaatsen en niet frooglen.
Ach ja, dan kom ik iig toe aan waar ik voor betaald wordt: werken...

Saai hoor!